Аллергия

Чи небезпечно дітям з алергією відвідувати дитячий садок і школу?

Значне погіршення екологічної ситуації на планеті, зміна харчових звичок і правил особистої гігієни, постійне збільшення числа потенційних алергенів призводить до стрімкого зростання захворюваності на алергію. І діти все частіше входять до групи ризику з розвитку алергій. За офіційними даними, за 20 років практично кожна друга дитина буде страждати на алергічні захворювання.

Для дітей з алергією особливу небезпеку становить тривале перебування в дитячому садку чи школі, адже там, порівняно з домівкою, значно зростає ризик контакту з потенційно небезпечними алергенами.

Зміст

  1. Причини розвитку алергії в дитячому садочку та школі
  2. Фактори ризику розвитку алергії у дитячому садочку та школі
  3. Головні правила профілактики алергії в дітей при відвідуванні школи або дитячого садочка

Причини розвитку алергії в дитячому садочку та школі

До найбільш поширених алергенів у дитячому садочку та школі належать:

Фактори ризику розвитку алергії в дитячому садочку та школі

Слід зазначити, що головними факторами, що підвищують ризик розвитку алергічних реакцій у дітей під час відвідування дитячого садочка або школи є:

Головні правила профілактики алергії в дітей при відвідуванні школи або дитячого садочка

“Попереджений – значить озброєний” – саме ця фраза повинна стати головним девізом для всіх батьків, діти яких належать до групи ризику з розвитку алергічних захворювань. Знаючи, до яких алергенів чутлива ваша дитина, значно легше запобігти небажаному контакту з небезпечними факторами в школі чи дитячому садочку.

Саме тому вкрай важливе проведення скринінгових досліджень, спрямованих на виявлення тригерних факторів, які можуть спровокувати алергію в дитини.

Найбільш точним та інформативним серед таких досліджень є ALEX-тест, що дозволяє одночасно дослідити чутливість організму до 282 алергенів.

Дотримуючись наступних правил, можна суттєво знизити ризик розвитку в дітей алергічних реакцій, спровокованих відвідуванням школи або садочка: